Activități

Sasii sunt oameni harnici, pentru care notiunea de a sta degeaba nu exista, iar oaspetii nostri, care vor sa experimenteze intocmai stilul de viata sasesc, au multe activitati din care pot alege.

Haideti sa descoperim impreuna ce putem face in inima Transilvaniei!

Activitatile se pot realiza numai in grupuri de minim 5 persoane, iar acestea trebuie solicitate cu minim 2 zile inainte de a fi realizate! 🙂

Prepararea lichiului

Alege cand… vrei sa inveti o reteta noua!
In comunitatile sasesti, deserturile mereu au fost pe primul loc, insa lichiul…mmmmm acesta are o adevarata istorie in spate!
Lichiul este cel mai popular desert din zona, iar pentru prepararea sa este nevoie de multa atentie si indemanare. Gospodinele noastre va vor arata cum sa intindeti foile, ce trebuie sa contina umplutura si cat trebuie tinut la cuptor aluatul.
Atelierul de facut lichiu dureaza 2-3 ore, timp in care vom framanta, amesteca, dar si depana amintiri de pe vremea cand sasii se intalneau la 5 fix pentru a ea ceai si a manca lichiu.

Concert de orga

Alege cand…vrei sa te lasi purtat de muzica!

Orga aflata in biserica fortificata din satul Crit a fost reconditionata recent, iar concertele de aici suna astazi la fel de bine ca si cele din anul 1812, anul in care a fost dat in folosinta instrumentul.

Casa Kraus se afla in imediata vecinatate a bisericii fortificate, de care o desparte doar un zid, asa ca ne-am gandit sa le oferim oaspetilor nostri
si posibilitatea de a trai o experienta muzicala specifica zonei sasesti in interpretarea unor artisti locali foarte talentati.

Paslitul papucilor

Alege cand…iti innoiesti papucii!
Papucii de casa pot fi facuti chiar in Casa Kraus si sunt unul din obiectele reprezentative pe care turistii le cumpara atunci cand viziteaza satele sasesti. Noi ne-am gandit ca, decat sa vi-i vindem mai bine va aratam cum sa ii faceti singuri, asa ca am introdus Atelierul de paslit!

Timp de 3 ore, veti mesteri cu drag alaturi de oamenii priceputi din satele sasesti. Totul incepe cu alegerea bucatii de piele pentru talpa papucilor, continua cu pregatirea lanei de diferite culori, iar apoi se trece la paslitul propriu-zis.

Atelierul este potrivit pentru cei care au rabdare si sunt migalosi, dar pot da o mana de ajutor si creativii care vor sa decoreze papucii pe parcurs.

Traseu pe bicicleta

Alege cand…. Vrei sa faci miscare!

Stii sa mergi pe bicicleta si vrei sa te relaxezi in mijlocul naturii?
Traseul pentru biciclete, care leaga satul Crit de Bunesti, trece prin padure si poate fi parcurs intr-o ora.

Pentru cei mai antrenati exista si trasee mai lungi de pana la 40 km.

Noi va pregatim bicicletele, un insotitor care sa vina cu tine si cu prietenii tai,
dar si cosul de picnic.

Alte activitati

Alege cand…vrei sa te plimbi dintr-un loc in altul!

Satul Crit se afla in imediata vecinatate a multor locuri de poveste, asa ca am pregatit excursii de o zi care sa te duca la cele mai importante biserici fortificate din zona, la Sighisoara sau la alte atractii turistice, precum cetatea din Rupea.