La Sași acasă

Situat in inima Transilvaniei, satul Crit face parte din regiunea Tara Ovazului sau Haferland, cum mai este denumita de catre localnici zona aflata intre Sighisoara si Rasnov.

 

Alaturi de localitati invecinate precum Roades, Viscri, Bunesti, Rupea, Fiser, Mesendorf sau Saschiz, Crit reprezinta exemplul perfect de sat sasesc, in care casele au portile zidite, in care mobila din lemn masiv este pictata manual, oamenii sunt primitori iar bisericile fortificate sunt incarcate de istorie si obiecte de patrimoniu.

 

Dupa vizita in satele sasesti, oaspetii Casei Kraus se vor putea indrepta si catre unele din cele mai frumoase orase din Romania, care se afla la cateva zeci de minute distanta de condus.

 

Orasul Brasov ii asteapta cu arhitectura si istoria sa bogata, cu turnurile si zidurile de curand renovate care imbie la plimbari lungi, dar si cu binecunoscuta Piata Sfatului.

 

Mai aproape decat Brasovul, se afla Sighisoara, oras al carui centru istoric a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO, fiind de asemenea si singura cetate medieveala locuita din Europa.

 

Cetatea Rupea complet renovata se afla la numai 20km distanta.

 

Pentru cei care ne viziteaza vara, sarbatoarea Saptamana Haferland, care are loc in fiecare an in luna august reprezinta o atractie importanta deoarece aduna laolalta sute de sasi intorsi in tara pentru a retrai impreuna obiceiurile si traditiile lor. De la baluri traditionale sasesti, la proiectii de filme si pana la expozitii culturale, Saptamana Haferland inseamna o saptamana de activitati continue dedicate culturii sasesti, iar informatii despre editiile trecute puteti citi aici.