Istoria Casei Kraus

Istoria Casei Kraus incepe demult demult, pe vremea cand sasii erau inca organizati in vecinatati, cand totul decurgea dupa o oranduiala bine stabilita, iar casele erau solide, fiind aparate de ziduri mai ceva ca si cele ale unei cetati.

 

In acele vremuri a trait si Johannes Traugott Kraus, preotul din satul Crit, iar casa sa, de langa biserica fortificata din Crit, a devenit astazi Casa Kraus.

 

Astfel, fosta casa parohiala a fost reconstruita, acum doi ani, intocmai dupa planurile originale, iar incaperile pastreaza in continuare aerul auster si totusi impunator al caselor sasesti.

 

De la mobila pictata manual si restaurata de mesterii din zona, la usile si dusumelele din lemn masiv si pana la obiectele de decor, totul a fost reconstituit in cele mai mici detalii, pentru ca cei care vor poposi aici sa experimenteze cu adevarat stilul de viata sasesc.

 

Totusi, tu si cei dragi tie va veti bucura de confortul zilelor noastre, cu spatii atent finisate, cu facilitati moderne si un restaurant cu un meniu care combina vechi retete sasesti cu tendintele culinare actuale.

 

Istoria trebuie scrisa in continuare, iar Casa Kraus isi propune sa devina un loc de referinta in drumurile celor care vor sa viziteze zona saseasca din Transilvania, dar si a celor care vor doar sa se relaxeze departe de agitatia orasului: locul in care esti bine-venit si bine-primit!

 

Casa Kraus. For the well-Travelled.